MET JACKFRUIT GEVULDE COURGETTEROLLETJES IN TOMATENSAUS (4 personen)

Ingrediënten:

  • 3 courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik jackfruit (Fair Trade Original heeft een “pulled” versie)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram mozzarella, geraspt
  • 150 gram Parmezaanse of Pecorino kaas
  • rasp van een ½ citroen
  • 1 fles passata (bij voorkeur met basilicum)
  • pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • Optioneel: Spaanse peper of chilivlokken en cherrytomaatjes, kappertjes of olijven

 

Bereiden

  • Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken (een mandoline is hierbij handig of een scherpe kaasschaaf). Leg de plakken op het aanrecht of plank en bestrooi ze met zout, laat dit 15 minuten intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • Laat de jackfruit goed uitlekken en dep deze ook droog.
  • Snipper de ui en pel de knoflook.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de jackfruit met de ui en pers de knoflook er boven, 2-3 minuten op middelhoog vuur.
  • Als je verse kruiden gebruikt, hak deze fijn. Voeg de kruiden toe aan het jackfruitmengsel, met peper en zout naar smaak.
  • Meng in een kom de ricotta, mozzarella, ⅔ van de Parmezaanse kaas, de citroenrasp en het jackfruitmengsel door elkaar.
  • De passata kun je verder op smaak brengen met bijv. een fijngesneden Spaans pepertje (of chilivlokken) en verse kruiden, gehalveerde cherrytomaatjes, kappertjes of plakjes olijf. 
  • Verdeel de passata over de bodem van de ovenschaal.
  • Schep op iedere plak courgette wat van het ricotta-jackfruitmengsel. Rol de plakken op en zet ze rechtop in de saus.
  • Bestrooi de rolletjes met de overige Parmezaanse kaas en bak ca. 25 minuten in de oven tot de ricotta goudbruin kleurt. Strooi na een kwartier de pijnboompitten over de rolletjes.
  • Garneer het gerecht met vers basilicum en serveer er een groene salade bij.

Tip:

Dit gerecht kun je van te voren maken en later in de oven zetten. Handig als je gasten hebt of op een drukke dag!

 

Variatie:

De jackfruit kun je ook vervangen door 600-800 gram verse spinazie of bladspinazie uit de diepvries.

Update cookies preferences